Hendrik De Nijs favicon

Snelle Plaatsing

Hendrik De Nijs favicon

Concurrentiele Prijzen

Hendrik De Nijs favicon

Eigen Team

Hendrik De Nijs favicon

Altijd Volgens Afspraak

Ventilatie

Hendrik De Nijs favicon

Flexibele Planning

Hendrik De Nijs favicon

Oplossingen op Maat

Hendrik De Nijs favicon

Professionele Team

Hendrik De Nijs favicon

Altijd Volgens Afspraak

Diensten

Ventilatie

Een efficiënt ventilatiesysteem is vandaag de dag onmisbaar geworden. Volgens de EPB-normen (Energieprestatie Binnenklimaat) is een minimale, gecontroleerde ventilatie zelfs bij wet verplicht.

Reden voor deze noodzaak en verplichting is dat moderne woningen gebouwd worden met een veel sluitender isolatie dan vroeger. Toen kwam zuurstofrijke lucht de woning binnen langs kieren en spleten, en was er natuurlijke ventilatie. Gezien de huidige isolatieprestaties gebeurt dit niet of veel minder.

Het gevolg  – zonder ventilatiesysteem – kan zijn dat de lucht binnen blijft hangen, en vochtig en zuurstofarm wordt. Met als resultaat een ongezond binnenklimaat dat hoofdpijn, sufheid, en allergieën kan veroorzaken.

Hendrik De Nijs installeert en onderhoudt ventilatiesystemen voor woningen en professionele panden. Wilt u liever een airconditioningsysteem? Wij bieden ook airco voor woningen en bedrijven.

Installeren van het merk Zehnder comfo-D ventilatie in woning
Afwerking verluchtingsventiel aan plafond

Wat is ventileren?

Ventileren is verse lucht aanvoeren en vervuilde lucht, die schadelijke stoffen, geuren en vocht bevat, afvoeren. De verse lucht komt binnen langs droge ruimtes zoals woonkamer en slaapkamer, en wordt afgevoerd langs vochtige ruimtes zoals badkamer, toilet en keuken.

Premies voor energiezuinige ventilatiesystemen

Afhankelijk van de regio worden belangrijke premies toegekend voor ventilatiesystemen met warmteterugwinning en mits voldaan wordt aan vastgelegde minimumeisen. Kom meer te weten bij de Premiezoeker.

Onze partners in ventilatie

Realisaties

Geïnteresseerd in een kennismakingsgesprek of een van onze diensten? Contacteer ons voor meer informatie of een gratis en vrijblijvende offerte.